Om oss

I hjärtat av gamla stan i en idyllisk stadsmiljö och i ett av Eksjös äldsta hus hittar du ett nyfiket konditori. Här finns många gamla godbitar med betoning på moderna klassiker. Fräscha luncher och generösa öppettider skapar intima möten

Ledorden

Att ge våra gäster dagens bästa stund, vuxen som barn. Framåt! Ständig analys av omvärlden, vi tolkar nya trender till Eksjö men gör det på vårt sätt. Detta med intresserad och nyfiken personal med stort engagemang.

Våra råvaror

På vårt konditori bakas allt med äkta smör och på ett hantverksmässigt vis med stor kärlek och passion. Vi väljer våra råvaror omsorgsfullt och i den mån vi kan från lokala odlare. All vår mat är hemlagad från grunden utan tillsatser.

Utbildning och barista

Vi är fullständiga diplomerade baristor och brinner verkligen för vårt kaffe. Våra utbildningar är grunden för alla kunskap och vi vill med känsla för service bära kulturen bakom kaffet och espresson. 

Vi tror en kopp kaffe gör stor skillnad. Upplev vår mysiga atmosfär beläget mitt i Gamla Stan.

Eksjö Konditori Gamla Stan

I vår servering finner du vårt retrorum från anrika Eksjö konditoriet Gunnings, vi erbjuder också en modern servering med vår egna framtoning. Atmosfären hos oss är mysig och på sommarhalvåret kan du avnjuta ditt besök i några av våra uteserveringar antingen i vår mysiga innergård med känsla av Eksjös historia eller mot framsidan med blicken mot Gamla Stan.

Vi på Eksjö Konditori Gamla Stan älskar att servera det bästa och med hög kvalitet. Vi tillreder våra varma rätter och grillade toast i vår nya moderna anläggning från Merrychef som ger vårt nybakade bröd i toast ytterligare god krispighet och maträtterna saftighet. Alla våra maträtter är hemlagade från grunden utan genvägar, vi kallar det äkta mat. Under sommarhalvåret försöker vi använda oss av lokala råvaror och färskpotatis.

I vårt utbud finner du ett stort varierat sortiment på goda hemlagade maträtter. Här finns goda luncher, soppbuffè, grillade toast, bakad potatis med våra hemlagade unika röror. Här finns också stort utbud på läckra bakverk gjorda på en stor portion kärlek och allt förstås med äkta smör. Butikschefen Malin som besitter över 16 års erfarenhet som kallskänka producerar med stor kärlek, passion och på ett hantverksmässigt vis din måltid. Vi tillreder också smörgåstårtor av mycket hög kvalitet och finaste ädla råvaror. För dig som är allergisk, vegetarian eller vegan finns också ett bra utbud, har du frågor så prata med vår personal så hjälper vi dig.

 Fullständiga rättigheter

Här kan du avnjuta en kall öl, ett glas rött eller vitt vin eller varför inte en prosecco. Vi har fullständiga rättigheter året om.

 Vårt ekologiska kaffe

Här har vi som ambition att ge dig som gäst den bästa upplevelsen och detta gäller inte minst vårt ekologiska kravmärkta kaffe. Rostning, malning av bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi med stolthet ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe. Resultatet blir ett välbalanserat ekologiskt kaffe som bjuder upp dina sinnen. 

Varmt välkommen

Med detta hälsar vi dig välkommen till oss på Eksjö Konditori Gamla Stan, där vi tillsammans med vår yrkesskickliga personal önskar ge dig en god fika och matupplevelse.

 

 

VÅRT TEAM

 

Malin Werneteg

Malin Werneteg

Butikschef och chefs barista info@eksjokonditori.se Tel 0381-13939

Yackie Grahn

Yackie Grahn

Butiksbiträde

Tilde Andrèasson

Tilde Andrèasson

Butiksbiträde

Tuvalie Palm Olsson

Tuvalie Palm Olsson

Butiksbiträde Extra

Elna Ström

Elna Ström

Kallskänka

Marcus Werneteg

Marcus Werneteg

Ekonomi, administration, gruppbokningar info@eksjokonditori.se

Vi är ombud för…

 

Varuleverantörer

 

Vår service

 

Konditori och bageri

 

Luncher

 

Catering & utkörningar

 

Smörgåstårtor

 

Gruppbokningar sällskap

 

Afternoon Tea

 

Låt oss arbeta ihop

Har du synpunkter eller frågor om vårt sortiment. Tveka inte höra av dig till oss!