Eksjö konditori 

Om oss

I hjärtat av gamla stan i en idyllisk stadsmiljö och i ett av Eksjös äldsta hus hittar du ett nyfiket konditori. Här finns många gamla godbitar med betoning på moderna klassiker.

LEdorden

Att ge våra gäster dagens bästa stund, vuxen som barn. Framåt! Ständig analys av omvärlden, vi tolkar nya trender till Eksjö men gör det på vårt sätt. Detta med intresserad och nyfiken personal med stort engagemang.

Våra råvaror

På vårt konditori bakas allt med äkta smör och på ett hantverksmässigt vis med stor kärlek och passion. Vi väljer våra råvaror omsorgsfullt och i den mån vi kan från lokala odlare. All vår mat är hemlagad från grunden utan tillsatser.

barista

Vi är fullständiga diplomerade baristor och brinner verkligen för vårt kaffe. Våra utbildningar är grunden för alla kunskap och vi vill med känsla för service bära kulturen bakom kaffet och espresson.

VÅR ATMOSMÄR

Hos oss finner du vårt retrorum från anrika Eksjö konditoriet Gunnings, vi erbjuder också en servering med vår egna stil och moderna framtoning. Atmosfären är mysig och på sommarhalvåret kan du avnjuta ditt besök i några av uteserveringarna. I vår mysiga innergård kan du avnjuta en fika med känsla av Eksjös historia eller varför inte på framsidan med blicken mot Gamla Stans gågata mitt i trädstadens kärna.

Vi på Eksjö Konditori Gamla Stan älskar att servera det bästa och med hög kvalitet. Vi tillreder våra varma rätter och grillade toast i vår nya moderna anläggning från Merrychef som ger vårt nybakade bröd i toast ytterligare god krispighet och maträtterna saftighet. Alla våra maträtter är hemlagade från grunden utan genvägar, vi kallar det äkta mat. Under sommarhalvåret försöker vi använda oss av lokala råvaror och färskpotatis.

I vårt utbud finner du ett stort varierat sortiment på goda hemlagade maträtter. Här finns goda luncher, soppbuffè, grillade toast, bakad potatis med våra hemlagade unika röror. Här finns också stort utbud på läckra bakverk gjorda på en stor portion kärlek och allt förstås med äkta smör. Butikschefen Malin som besitter över 16 års erfarenhet som kallskänka producerar med stor kärlek, passion och på ett hantverksmässigt vis din måltid. Vi tillreder också smörgåstårtor av mycket hög kvalitet och finaste ädla råvaror. För dig som är allergisk, vegetarian eller vegan finns också ett bra utbud, har du frågor så prata med vår personal så hjälper vi dig.

Fullständiga rättigheter

Här kan du avnjuta en kall öl, ett glas rött eller vitt vin eller varför inte en prosecco. Vi har fullständiga rättigheter året om.

Vårt ekologiska kaffe

Här har vi som ambition att ge dig som gäst den bästa upplevelsen och detta gäller inte minst vårt ekologiska kravmärkta kaffe. Rostning, malning av bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi med stolthet ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe. Resultatet blir ett välbalanserat ekologiskt kaffe som bjuder upp dina sinnen.

Varmt välkommen!

Med detta hälsar vi dig välkommen till oss på Eksjö Konditori Gamla Stan, där vi tillsammans med vår yrkesskickliga personal önskar ge dig en god fika och matupplevelse.

Malin Werneteg
Butikschef och certifierad chefs barista

www.eksjokonditori.se

COFFE