OM OSS

 

”I hjärtat av Gamla Stan i en idyllisk stadsmiljö, med kärlek till fikakulturen i ett av Eksjös äldsta hus hittar du ett nyfiket konditori. Här finns många gamla godbitar med betoning på moderna klassiker. Fräscha luncher och generösa öppettider skapar intima möten.” 

I vår servering finner du vårt retrorum från anrika Eksjö konditoriet Gunnings, eller slå dig ner i moderna delen med vår egna framtoning. Avnjut ditt besök i några av våra uteserveringar antingen i vår mysiga innergård med känsla av Eksjös historia eller mot framsidan med blicken mot Gamla Stan.

Vi på Konditori Gamla Stan älskar att servera det bästa och med hög kvalitet. Vi tillreder våra varma rätter och grillade toast i en av marknadens bästa ugnar. Detta för att ge din smakupplevelse ytterligare saftighet och brödet god krispighet. Alla våra maträtter är hemlagade från grunden utan genvägar, vi kallar det äkta mat. Under sommarhalvåret försöker vi använda oss av lokala råvaror och färskpotatis. Här kan du också avnjuta en kall öl, ett glas rött eller vitt vin, eller varför inte en prosecco. Vi har fullständiga rättigheter året om.

I vårt utbud finner du ett stort varierat sortiment på goda hemlagade maträtter. Här finns goda luncher, soppbuffè, grillade toast, bakad potatis med våra hemlagade unika röror. Här finns också stort utbud på läckra bakverk gjorda på en stor portion kärlek och allt förstås med äkta smör. Butikschefen Malin som besitter över 16 års erfarenhet som kallskänka producerar med stor kärlek, passion och på ett hantverksmässigt vis din måltid. Vi tillverkar också smörgåstårtor av mycket hög kvalitet och finaste råvaror. För dig som är allergisk, vegetarian, vegan finns också ett bra utbud, prata bara med vår personal så hjälper vi dig!

Här har vi som ambition att ge dig som gäst den bästa upplevelsen och detta gäller inte minst vårt ekologiska kravmärkta kaffe. Rostning, malning av bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi med stolthet ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe. Resultatet blir ett välbalanserat ekologiskt kaffe som bjuder upp dina sinnen.

Med detta hälsar vid dig välkommen till oss i Gamla Stan i Eksjö, där vi tillsammans med vår yrkesskickliga personal ge dig en god fika och matupplevelse.

Ledorden….

 

Att ge våra gäster dagens bästa stund, vuxen som barn.

Öppet nästan jämt med något för alla åldrar, matigt som sött. Vi jobbar ärligt med alla råvaror på hantverksmässigt vis. 

Hos oss bakas allt för hand på äkta smör, all vår mat är hemlagad från grunden och vi vill vara ett riktigt alternativ till trötta kedjor.

Framåt! Ständig analys av omvärlden, vi tolkar nya trender till Eksjö men gör det på vårt sätt. Detta med intresserad och nyfiken personal med stort engagemang.

Som diplomerade baristor brinner vi för vårt ekologiska kravmärkta kaffe och ser till att råvarorna är de allra bästa. Våra utbildningar är grunden för all kunskap på Konditori Gamla Stan och vi vill med känsla för service bära kulturen bakom kaffet och espresson.

Har du frågor kring våra produkter eller allergier?

Tveka inte att höra av dig till oss här! 

Vi innehar fullgjord yrkesutbildning som baristor alla kategorier!

Med kärlek för fikakulturen